Aktualno

Podaljšana oprostitev plačila prispevkov delodajalca za zaposlitev starejših brezposelnih

Delodajalci lahko od 1. 1. 2018 še naprej uveljavljajo olajšavo za zaposlitev starejših od 55 let, ki so bili najmanj pol leta prijavljeni med brezposelnimi.

 

Tako po novem oprostitev plačila prispevkov delodajalca velja za pogodbe o zaposlitvi, sklenjene do 31. 12. 2019.

Virtualne valute - pogosta vprašanja in odgovori

Virtualne valute so oblika nereguliranega digitalnega zapisa vrednosti, ki ga ne izda centralna banka ali drug državni organ (in zato zanj ne jamči) in ki ni nujno vezan na običajno oziroma zakonito valuto, ampak ga fizične in pravne osebe sprejemajo kot menjalno sredstvo, in ki se lahko elektronsko prenaša, shranjuje in izmenjuje.

Vpliv digitalizacije v računovodstvu

 

Digitalizacija je tu. Na vseh področjih našega življenja. Kakšni pa so trendi v preoblikovanju klasičnega računovodskega servisa v on-line podatkovni računovodski servis?

 

O tem bomo govorili na februarskem brezplačnem POSPORT srečanju.

 

Obvestilo Zavodu že po treh dneh po vročitvi odpovedi iz poslovnega razloga

Na podlagi Zakona o delovnih razmerjih in Zakona o urejanju trga dela mora delodajalec ob odpovedih pogodb o zaposlitvi Zavodu RS za zaposlovanje posredovati določene podatke.

 

Z 21.1.2018 pa so začele veljati tudi zakonske novosti o poročanju delodajalca ob odpovedih pogodb o zaposlitvi...

 

Oprostitev plačila prispevkov delodajalca za starejše zaposlene

Če zaposlite starejše od 55 let, ki so najmanj 6 mesecev prijavljeni med brezposelnimi, lahko za največ prvih 24 mesecev njihove zaposlitve uveljavljate oprostitev plačila prispevkov delodajalca.

 

Velja za pogodbe o zaposlitvi, sklenjene med 1.1.2016 in 31.12.2019.

Posport voščilo 2018!

Hvala vsem podjetnikom in posameznikom, ki ste v letu 2017 svoje izzive delili z nami in smo vam lahko svetovali in pomagali!

 

Hvala vsem udeležencem naših brezplačnih POSPORT dogodkov!Hvala vsem, ki ste nas brali na portalu ali v e-objavah!

 

Hvala vsem članom za sodelovanje pri ustvarjanju POSPORTa!

 

Zakaj veliki uporabljajo principe krožnega gospodarstva?

 

Zakaj se evropska in svetovna podjetja odločajo vstopati v krožno gospodarstvo?

 

Kje vidijo smisel in interes spreminjati trenutno poslovno prakso, nabavne kanale in pristop do kupcev? 

ITM izvoznik leta 2017 je Špica d.o.o.

V novembru 2017 je bil svečano razglašen ITM izvoznik leta 2017, podjetje Špica International, d. o. o., ki je bil izbran med udeleženci prvih osmih generacij programa ITM.

 

»Špico d.o.o. odlikujejo izvozna naravnanost, agilnost in nenehen razvoj novih produktov. Njihovi finančni, izvozni in razvojni kazalniki dokazujejo stabilno rast prihodkov od izvoza, krepitev tržnega položaja v mednarodnem okolju ter rast pozitivnih poslovnih rezultatov."

Strategija pametne specializacije

 

Pametna specializacija predstavlja platformo za osredotočenje razvojnih vlaganj na področja, kjer ima Slovenija kritično maso znanja, kapacitet in kompetenc ter na katerih ima inovacijski potencial za pozicioniranje na globalnih trgih.

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se