Natisni Natisni

RR & CO Raziskave, razvoj in prenos znanja, d.o.o.

Nepovratna sredstva in subvencije, izobraževanja

(15)

RR & CO. d.o.o. je priznano svetovalno podjetje s sedežem v Ljubljani in mednarodno prepoznavnostjo širom Evrope. Strankam iz Slovenije in drugih držav EU ter z Zahodnega Balkana pomagajo pri pridobivanju in koriščenju nepovratnih sredstev z nacionalnih in EU razpisov. Že od leta 1991 uspešno sodelujejo s številnimi javnimi in zasebnimi organizacijami: z ministrstvi, agencijami, fakultetami, inštituti in gospodarskimi družbami.

RR & CO Raziskave, razvoj in prenos znanja, d.o.o.

Dunajska cesta 20

1000 Ljubljana

Telefon
01 432 41 91
Fax
01 431 71 48
Spletna stran
Kontaktna oseba
Mateja Rudolf
TRR
SI56 0204 5001 1243 655
(NLB d.d.)
Matična št.
5545005000
ID za DDV
SI20429525
Ponedeljek
8.00 - 16.00
Torek
8.00 - 16.00
Sreda
8.00 - 16.00
Četrtek
8.00 - 16.00
Petek
8.00 - 16.00
Sobota
Zaprto
Nedelja
Zaprto
Prazniki
Zaprto

Pošljite povpraševanje

Ime
E-mail
Telefon
Sporočilo

Družba RR & CO. d.o.o., Knowledge Centre ponuja kvaliteten in celosten pristop k storitvam s področja nepovratnih sredstev. Njihove storitve temeljijo na strokovnem znanju in bogatih izkušnjah iz prakse, velika skupina vrhunsko izobraženih svetovalcev iz zelo različnih področjih dela, pa omogoča multidisciplinaren pristop k reševanju potreb strank.

 

Storitve

Svetovanje

Podjetje deluje na vseh področjih pridobivanja in črpanja nepovratnih sredstev. Svetovanje je prilagojene stranki glede na njene potrebe. Podjetje lahko v celoti prevzame izvedbo posamičnih storitev (npr. pisanje projektnih prijav, finančnih poročil), stranki lahko pri njenem delu pomaga ali pa izvrši zunanjo kontrolo kvalitete izdelkov, ki jih je pripravila stranka. Svetovanje na področju nepovratnih sredstev zajema:

 

 • evalvacija projektnih idej,
 • iskanje primernih razpisov za stranke,
 • zunanji nadzor kakovosti projektnih idej in projektnih prijav (pred oddajo projektne prijave pregled dokumentacije in priprava priporočil za izboljšave, pregled in priprava proračuna projekta),
 • evalvacija programov EU,
 • navezovanje projektne ideje na strategijo organizacije, kot tudi na prioritete organov financiranja,
 • ocena ustreznosti projekta za določen razpis,
 • vodenje projekta in konzorcijska pogodba,
 • spremljanje izvajanja projekta in komunikacija z uradniki,
 • priprava pisnih navodil za primerno vodenje projekta,
 • priprava finančnih poročil,
 • predrevizijski pregled,
 • strateško svetovanje,
 • svetovanje o absorpcijskih sposobnostih,
 • svetovanje pri inovacijskih procesih: ponujajo raziskovalno razvojne (RR) storitve na področju inovativnih procesov v malih in srednje velikih podjetij in njihovih povezav z RR institucijami (dvig inovacijske zmogljivosti malih in srednje velikih podjetij (MSP), sodelovanje med podjetji in institucijami znanja, notranja organizacijska kultura v malih in srednjih podjetjih, virtualna organizacija kot možnosti za povezovanje malih in srednjih podjetij).

Koordinacija mednarodnih projektov

S svojimi izkušnjami na področju managementa, komunikacije z mednarodnimi partnerji iz različnih okolji, z znanjem različnih tujih jezikov, znanjem na področju obvladovanja dokumentacije, s poznavanjem finančnih pravil, z razvitimi veščinami vodenja in upravljanja s sistemom poročanja, z izvajanjem koordinacijskih aktivnosti ter z lastno informacijsko podporo EFAMT® je RR&CO idealen partner, ki lahko prevzame nase velik del operativnih težav s katerimi se soočate, kadar želite prevzeti koordinacijo mednarodnega projekta. Podjetje se lahko v projekt vključi kot svetovalec ali kot partner na projektu, ki je zadolžen za administrativno finančno koordinacijo projekta ali na posebno željo stranke tudi za celotno koordinacijo projekta.

Izobraževanje

Skladno s svojim poslanstvom strankam prenašajo svoje znanje in izkušnje s področja nepovratnih sredstev preko različnih visoko-kakovostnih strokovnih izobraževalnih programov. Organizirani so v obliki: seminarjev, delavnic, večdnevnih usposabljanj, EU Grant Academy© in »in-house« izobraževanj po naročilu. Poleg tega se individualno posvetijo vsem, ki želijo sistematično nadgrajevati svoje zmožnosti za pridobivanje nepovratnih sredstev.

 

EU Grant Academy© je najbolj celovito in intenzivno usposabljanje, ki ga podjetje redno izvaja že od leta 2008. Udeleženci preko konkretnih primerov osvojijo potrebno znanje za uspešno in učinkovito pridobivanje nepovratnih sredstev za raziskave, razvoj in inovacije (RRI). Usposabljanje je odlična priložnost za navezovanje stikov za partnerstva na prihodnjih projektih, saj je namenjeno tako predstavnikom gospodarstva, kot tudi raziskovalno razvojnim organizacijam. Namen EU Grant Academy© je usposobiti udeležence, da bodo sposobni:

 

 • prepoznati primerne projektne ideje za pridobitev nepovratnih sredstev,
 • oceniti svoje ideje in jih pravilno usmeriti,
 • prepoznati potencialne šibkosti organizacije,
 • prepoznati primerne prioritete, programe in razpise za projektne predloge,
 • spremljanje relevantnih programov do objave razpisov,
 • prepoznati ključna področja razpisa za projektne predloge in se informirano odločiti, ali je projekt primeren za določen razpis,
 • definirati projektne aktivnosti,
 • definirati stroške projekta.

 

19th Internationl EU Grant Academy bo od 18. do 23. septembra 2016 v Portorožu.

 

 

Seminarji in delavnice

V Sloveniji izvajajo izobraževanja že od leta 2001, po Zahodnem Balkanu in drugod po Evropi pa od leta 2007. RR&CO. strokovnjaki so doma in v tujini izvedli preko 280 izobraževanj na temo nepovratnih sredstev. Pri njih se je do zdaj izobraževalo že več kot 6300 udeležencev.

 

 

Metodološki razvoj in vzpostavitev projektne pisarne pri naročniku

Celovita podpora v procesu vzpostavitve in vodenja projektne pisarne:

 

 • sodelovanje pri izboru kadrov in oblikovanju tima,
 • sistematično usposabljanje izbranega kadra,
 • dolgoročno nudenje dostopa do znanja in izkušenj skladno s potrebami naročnika (ob pravem času prave storitve),
 • informacijska in metodološka podpora, celovita podpora v procesu vzpostavitve in vodenja projektne pisarne.

Informacijske rešitve – EFAMT® Grant Wizard, EFAMT® Tax

EFAMT® Grant Wizard

Internetna rešitev EFAMT® Grant Wizard je namenjena finančnemu vodenju in poročanju v projektih z nepovratnimi sredstvi. Orodje omogoča preprosto in učinkovito zajemanje vseh stroškov, ki so predmet projekta ter ustrezno in enostavno oblikovanje poročil za namene poročanja Evropski komisij oziroma drugim inštitucijam. Danes ga uspešno uporablja že 450 organizacij na 2600 projektih s skupaj 3200 partnerji (v letu 2011).

 

Najnovejša storitev, namenjena mikro in majhnim podjetjem: EFAMT® Tax - on-line izdelava poslovnega načrta

EFAMT® Tax je internetna aplikacija, ki omogoča zelo enostavno pripravo dokumentacije, ki jo potrebujejo mikro in majhna podjetja za uveljavljanje davčnih olajšav za lastna vlaganja v raziskave in razvoj. Je preprosta za uporabo in omogoča preglednost vodenja in spremljanja lastnih raziskovalno razvojnih projektov. V aplikacijo se vnesejo podatki (stroški dela, storitev in materialni stroški), ki se avtomatično seštejejo in prenesejo v ustrezna polja obrazca za poročilo, s katerimi se dokaže upravičenost do raziskovalno razvojnih davčnih olajšav. Aplikacija je vsako leto usklajena z veljavnimi predpisi. Več informacij je na voljo v prospektu.

 

Storitev so pripravili skupaj s podjetjem INform d.o.o., ki izdeluje e-obrazce. Izdelava on-line obrazca Poslovni načrt za raziskovalno razvojno dejavnost za mikro in majhne firme je na voljo tukaj.

Knjiga »Beyond the Horizon«

Decembra 2014 so izdali knjigo »Beyond the Horizon«: practical guide to developing competitive project proposals in Horizon 2020«, ki so jo napisali njihovi svetovalci. Gre za celovit priročnik v angleščini, ki na preprosto razumljiv način pojasnjuje kompleksen proces priprave projektnega predloga in izvedbe projekta. Je odlično izhodišče za vaše razumevanje in uspeh v programu Obzorje 2020. Pomaga vam razumeti vsak del projektne prijave in poda koristne nasvete o tem, kaj je treba predstaviti v posameznem delu. Daje vam vpogled v projektno izvedbo in projektni managament. Za več informacij kliknite tukaj.

RR & CO Raziskave, razvoj in prenos znanja, d.o.o.

Posvetujte se

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se